Onze expertise: het leed dat whiplash heet

Waarom mooyman?We werken kosteloos voor uKomen bij u op bezoekLandelijke dekkingKosteloze second opinion

Whiplash

Letselschade claim bij whiplash

Een veel voorkomend letsel bij een verkeersongeval heet in de volksmond ”whiplash”. Door de heftige en plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp krijgen de wervels, banden en spieren het flink te verduren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld nekklachten, schouderklachten, rugklachten en hoofdpijnklachten. Verder is er vaak sprake van verminderde energie, duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid. Vaak denkt men dat deze klachten alleen ontstaan bij een achteropaanrijding, maar dat is niet juist. Ook bij bijvoorbeeld een aanrijding van de zijkant kan dit letsel voorkomen.

Herstelproces

Het genezingsproces verschilt van persoon tot persoon. De één is binnen enkele maanden van de klachten verlost, de ander blijft er nog jaren last van houden. Jaarlijks worden vele duizenden mensen slachtoffer van een whiplash. Belangrijk is dat u direct, bij voorkeur binnen 24 uur, een arts bezoekt om melding te maken van het ontstaan van klachten na een ongeval.

Discussies met verzekeraars bij whiplash letselschade claims

Ondanks de vaak ernstige klachten is het vaak lastig om een whiplash op medisch vlak te onderbouwen. Er zijn vaak geen objectiveerbare afwijkingen. Op een röntgenfoto of op een scan is vaak niets te zien. Hierdoor leiden zaken met dit soort klachten in de praktijk tot veel discussie met verzekeraars. Het bewijzen van een whiplash is moeilijk, maar toch zijn er vaak juridische mogelijkheden om uw schade te verhalen.

Onze juridische hulp is kosteloos

Mooyman heeft ruime ervaring met het verhalen van een schadevergoeding bij een whiplash. Juist bij whiplash is het van belang om u te laten bijstaan door een ervaren, deskundige partij. In veel gevallen kunnen onze behandelingskosten ook bij de WAM-verzekeraar van de wederpartij of bij uw SVI-verzekeraar geclaimd worden. Onze hulp is daardoor voor u geheel kosteloos.

Meer weten over whiplash?

Mail SanneMail Sanne

Mogen wij u helpen?

Marcel Pex
Letselschadespecialist
Esmeralda Schijff
Letselschadespecialist
Alfred Marijnus
Letselschadespecialist
Denise Antoni
Letselschadespecialist
2023 © Postads. Alle rechten voorbehouden.